Mazsālīti gurķīši ar sezama sēkliņām

Sastāvdaļas:
● 1 kilograms svaigu gurķu
● 4 ķiploka daiviņas
● ½ tējkarotes maltu sarkano piparu
● 2 ēdamkarotes 6% etiķa
● 2 ēdamkarotes sojas mērces
● 4 ēdamkarotes augu eļļas
● 1-2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
● sāls

Gurķus labi nomazgāju, apsusināju un sagriezu – to varam darīt pēc izvēles vai nu gareniskās strēmelītēs, vai arī ripiņās. Piekaisīju tiem sāli un atstāju 20 minūtes mierā, pēc tam izdalījušos šķidrumu nolēju. Gurķiem pievienoju sasmalcinātus ķiplokus, aso malto papriku, ābolu etiķi, sojas mērci un sajaucu. Pannā uzkarsēju vajadzīgo eļļas daudzumu, tajā līdz zeltainumam apcepu sezama sēkliņas un tad pannas saturu pārlēju gurķiem. Tiem piekaisīju vēl arī sāli pēc garšas, sasmalcinātas dillītes un visu labi samaisīju. Liku uz dažām stundām ledusskapī ievilkties. Kurš gan vasarā spēs atteikties no šāda kraukšķīga garduma!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki