Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Piena un vaniļas želeja

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

• ½ litra piena,
• 20 gramu želatīna,
• 100 gramu cukura,
• vaniļas cukurs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ja vēlaties ātri pagatavot kaut ko gardu saldajam ēdienam ikdienai vai pat svētkiem, šī ideja noderēs. Ledusskapī piens bija, nekā daudz no izejvielām te nav vajadzīgs, jo arī viss pārējais nepieciešamais parasti mājās ir, tādēļ ķēros pie patīkamā darbiņa.

Želatīnu aplēju ar aukstu novārītu ūdeni un uzbriedināju, pēc tam izkausēju. Pienu ielēju katliņā, pievienoju cukuru (ja želeju saldu nevēlamies, pietiks arī ar mazāku cukura daudzumu), vaniļas cukuru un uzvārīju. Trauku noņēmu no uguns un karstajā pienā iemaisīju izšķīdināto želatīnu. Balto šķidrumu salēju deserta trauciņos, padzesēju un ievietoju ledusskapī, lai želeja sastingst. Pēc tam gardumu varam dekorēt gan ar ogām vai augļiem, kas tobrīd pieejami, gan baudīt kopā ar kādu mērci. To varam gan pasniegt izraudzītajos trauciņos, gan arī, īsu laiciņu un uzmanīgi tos paturot karstā ūdenī, saldo ēdienu apvērst uz lēzena šķīvīša un tad izrotāt.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.