Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pildītas olas svētku galdam

● 6 vārītas olas,
● 2 svaigi gurķi,
● 4 rozā greipfrūta daiviņas,
● 100–150 gramu auksti kūpināta laša vai mazsālītas foreles,
● 3 ēdamkarotes majonēzes,
● malti pipari pēc garšas,
● zaļumi,
● salātu lapas.

Greipfrūtu nomizoju. Dažas daiviņas atbrīvoju no plēvītēm, pēc tam sadalīju mazākos gabaliņos.
Vārītās olas nolobīju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu dzeltenumus. Tos ar dakšiņu labi sasmalcināju. Gurķus un kūpināta laša gabaliņus sīki sagriezu, pievienoju olu dzeltenumiem, piekaisīju piparus un piemaisīju biezu majonēzi. Ar pagatavoto masu piepildīju olu baltumu pusītes, ko rotāju ar greipfrūta gabaliņiem un zaļumiem.

Ja vārīts olas baltums negaršo vai arī pildījuma ir pavairāk, to lieliski varam izmantot mazo mīklas groziņu pildīšanai. Tos varam izcept paši vai arī iegādāties veikalā jau gatavus. Arī šāda lieliska uzkoda, salātu lapu ieskauta, svētku galdu tikai rotās.


– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.