Piparkūku “kumosiņi”

Sastāvdaļas: 150 gramu piparkūku, 50 gramu vai mazliet vairāk sviesta, 1 ēdamkarote cukura, žāvēti augļi (aprikozes, plūmes, rozīnes, žāvētās dzērvenes), 1 ēdamkarote liķiera.

Šoreiz nolēmu piparkūkas mazliet “uzlabot”, pievienojot žāvētos augļus un veidojot šādu saldo desu. Piparkūkas ar mīklas veltni sasmalcināju, samaisīju ar izkausētu sviestu, cukuru, piepilināju pilīti mandeļu esences aromātam (ja ir, varat pieliet ēdamkaroti mandeļu vai kāda cita liķiera), iemaisīju karstā ūdenī uzbriedinātas un sagrieztas žāvētās aprikozes un plūmes, kā arī rozīnes un žāvētās dzērvenes. No masas – jāraugās, lai tā ir valgana un nav pārāk birzīga - izveidoju divas desiņas, ietinu folijā un ievietoju ledusskapī sastingšanai, pēc tam sagriezu “kumosiņos”.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki