Plūmju pīrāgs “Krizantēma”

Sastāvdaļas
Mīklai
● 200 gramu cepamā margarīna
● apmēram 1,5 glāzes miltu
● 1 ola
● 2 ēdamkarotes auksta ūdens
Pildījumam
● 400 gramu biezpiena
● 2 olas, ½ glāzes cukura
● vaniļas cukurs
● apmēram ½ kilograms plūmju

Rudens – tie ir arī āboli un plūmes. Tādēļ laiks izcept kādu kārumu no plūmēm!
Pīrāga pamatnei, lai gan tās sastāvā ir daudz taukvielu, vismaz cukurs nebija vajadzīgs. Margarīnu, kas paredzēts cepšanai, saberzu ar apmēram 1,5 glāzēm miltu, pēc tam pievienoju olu un, lai mīkla nebūtu drupana, pielēju arī divas ēdamkarotes novārīta auksta ūdens. Visu ātri samīcīju tā, lai masa vairs nelīp pie rokām. Mīklu izlīdzināju 0,5-0,7 centimetru biezumā ar cepamo papīru izklātā lielajā veidnē ar noņemamu malu, veidojot arī apmalītes.
Pildījumam olas saputoju ar cukuru, pēc tam, turpinot maisīt, līdz izveidojas viendabīga masa, pievienoju biezpienu “Ricotta” (tā konsistence ir vijīga un varam iztikt bez izberšanas caur sietiņu) un garšai piekaisīju arī mazliet vaniļas cukura. Pildījumu liku veidnē ar sagatavoto mīklu un izlīdzināju. Plūmes labi nomazgāju, pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņus, savukārt pusītes sagriezu daiviņās un izvietoju tās apļos virs biezpiena pildījuma – kā krizantēmas ziedlapiņas. Cepu visu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz minūtes 40, pēc tam atdzesēju.
Pīrāgs sanāca nepārsaldināts un ļoti garšīgs.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki