Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Rulete bez baltajiem miltiem

Foto: Agnese Leiburga.

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

5 olas,

4 ēdamkarotes cukura,

šķipsniņa sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 ēdamkarotes rudzu miltu,

2 ēdamkarotes pilngraudu kviešu miltu,

1 ēdamkarote auzu miltu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 tējkarote cepamā pulvera,

1 tējkarote vaniļas cukura,

4 āboli, vēlams antonovka,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

sauja lielogu vai parasto dzērveņu,

pūdercukurs un cukurs pārkaisīšanai,

1 tējkarote kanēļa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazos gabaliņos. Izber uz cepampannā ieklāta cepampapīra, turpat iekaisa arī dzērvenes. Visu pārkaisa ar nedaudz cukura un ar kanēli.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumiem pievieno četras ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru, saputo, līdz masa kļuvusi gaiša un palielinājusies apjomā. Olu baltumus ar sāli saputo stingrās putās. Miltus samaisa ar cepamo pulveri. Olu dzeltenumu masai pievieno aptuveni trešdaļu no olu baltumiem, iecilā, strauji nemaisot, pakāpeniski iemaisa miltu un cepampulvera maisījumu, noslēgumā iecilā atlikušo olu baltumu. Masu lej uz āboliem un dzērvenēm. Izlīdzina tā, lai nosedz visu. Cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes. Kad biskvīts kļuvis zeltaini brūns, pannu apklāj ar tīru dvielīti vai cepampapīra loksni un apgriež otrādi tā, lai āboli virspusē. Satin ruletē. Pēc brītiņa, ja vēlas, apkaisa ar pūdercukuru un sagriež šķēlītēs.

  • Agnese Leiburga

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.