Sastāvdaļas
● 200 gramu ķirbju,
● 1 liels skābs ābols,
● 2 ēdamkarotes skābu ogu sulas,
● rīvēta citrona vai apelsīna miziņa,
● 1-2 ēdamkarotes medus,
● sadrupināti valriekstu kodoli.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Ķirbja mīkstumu sarīvēju uz vidēji rupjas rīves. Ābolu nomizoju un sagriezu salmiņos. Pielēju svaigu dzērveņu sulu, pievienoju citrona miziņu un piemaisīju medu (te varam izlīdzēties arī ar cukuru). Saldskābo veselīgo maisījumu liku saldēdiena trauciņos, pārkaisīju ar sadrupinātiem valriekstu kodoliem un rotāju ar svaigām dzērvenēm. Garšoja atsvaidzinoši, un ķirbja garša pat nebija jūtama.
Brigita Skaistkalne