Sātīga maltās gaļas un siera mērce makaroniem

Sastāvdaļas
● 500 gramu maltās gaļas
● 2 sīpoli
● 200 gramu kausētā siera
● 4 ēdamkarotes sojas mērces
● 2 ēdamkarotes skābā krējuma
● 100 mililitru buljona
● 2 ķiploka daiviņas
● 1 tējkarote cukura
● diļļu zaļumi
●  augu eļļa

Šī sātīgā mērce lieliski saderēja kopā ar vārītiem makaroniem. Lai to pagatavotu, vispirms nomizoju un sasmalcināju sīpolus. Tos piemaisīju maltajai gaļai un liku pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Periodiski apmaisot, uz nelielas uguns zem vāka cepu apmēram 20 minūtes. Tad gaļai piejaucu kausēto sieru, pēc tam pielēju arī sojas mērci (ar to jābūt uzmanīgiem, lai ēdiens nekļūtu pārāk sāļš), pievienoju arī skābo krējumu, buljonu un visu labi samaisīju.Ķiplokus notīrīju un sasmalcināju spiedē, tos, tāpat vēl arī cukuru, piemaisīju gaļai pannā un visu kopā vārīju, līdz mērce sabiezējusi. Beigās piekaisīju arī sasmalcinātas dilles.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki