Sautētas sviesta pupiņas ar dārzeņiem

Sastāvdaļas:

● 450 gramu sviesta pupiņu ● 2 nelieli sīpoli ● 3 ķiploka daiviņas ● 3 tomāti ● 1 sarkanais saldais pipars ● sviests  ● eļļa ● sāls ● pipari ● pētersīļu zaļumi.

Pākstīm nogriezu galiņus un sālsūdenī tās izvārīju mīkstas, pēc tam nokāsu. Nomizotus sīpolus sagriezu pusripiņās, saldo piparu – strēmelītēs un pannā ar sakarsētu augu eļļu vispirms apcepu, pēc tam vēl zem vāka pasutināju, lai tie pusmīksti. Tad pievienoju nedaudz sviesta, pieliku sasmalcinātus ķiplokus, izvārītās pupiņas un daiviņās sagrieztus tomātus, kā arī sāli un piparus. Visu apmaisot kādu brīdi pacepu, pēc tam uzliku pannai vāku un pasautēju. Gatavajam ēdienam piemaisīju sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, bet šķīvī tam vēl pievienoju arī skābo krējumu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki