Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Sendvičs ar zirņu falafelu un burkānu humosu

Sastāvdaļas:
4 šķēlītes tostermaizes, 1 bundžiņa turku zirņu, 2 daiviņas ķiploka, 1 liels burkāns, 2 ēdamkarote citrona sulas, sāls, pipari, ja vēlas – kumīns, Kajēnas pipari, paprikas pulveris, 4 salātlapas, 1 gurķis, sagriezts ripiņās, olīveļļa.

Gatavo falafelu:

pusi turku zirņu liek bļodā, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, sāli, piparus, ja vēlas un ir pieejams, arī kumīnu (indiešu ķimenes) – tas piešķirs autentiskāku falafela garšu, Kajēnas piparus, ja patīk asāks ēdiens, un paprikas pulveri. Visu saspaida un samaisa kopā. Veido plācenīšus un cep uz pannas eļļā.

Gatavo humosu:

nomizo burkānus, sagriež mazos gabaliņos un eļļā uz pannas apcep, līdz tie mīksti. Turpat uz pannas pievieno otru pusi turku zirņu, ķiploka daiviņu, sāli, piparus un nedaudz apcep. Pēc tam visu sablendē kopā ar citrona sulu un nedaudz olīveļļas.
 
Pagatavo sendviču:

uzgrauzdē tostermaizes, uz maizītēm uzziež humosu, liek virsū gurķus, falafelu, salātlapu un otru tostermaizi.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki