Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Siltie kvinojas salāti ar sparģeļiem un pākšu pupiņām

Foto: Brigita Skaistkalne.

1 glāze kvinojas, ½-1 ēdamkarote olīveļļas apcepšanai, 1 puravs, 2 ķiploka daiviņas, 1 buntīte sparģeļu, zemenes (pēc izvēles), 180 mililitru svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu vai pākšu pupiņu, pētersīļu zaļumi, 2 – 3 ēdamkarotes olīveļļas, 3 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas, ½ ēdamkarotes kļavu sīrupa, sāls, pipari pēc garšas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kvinoju noskaloju, katlā pielēju apmēram 350 mililitru buljona un vārīju 15 – 17 minūtes, līdz viss šķidrums iztvaikojis. Atstāju minūtes piecas nostāvēties.

Puravu noskaloju un sagriezu, ķiplokus notīrīju un sasmalcināju. Tos liku pannā un eļļā apmaisot cepu apmēram piecas minūtes, piekaisot arī sāli un piparus. Pēc tam pievienoju sagrieztus sparģeļus un cepu, līdz tie kļuva mīksti. Tad pannas saturam piemaisīju dažas mazos gabaliņos sagrieztas zemenes, konservētus zaļos zirnīšus un konservētas pākšu pupiņas, kā arī sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Visu dažas minūtes vēl pakarsēju, pēc tam piemaisīju izvārīto kvinoju, olīveļļu, citrona sulu, kļavu sīrupu un vēl nedaudz sāls. Liku pagatavotos salātus uz šķīvja un pārkaisīju ar sezama sēkliņām.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.