Sastāvdaļas
● 500 mililitru kefīra,
● 1 banāns,
● 50 gramu melleņu,
● 50 gramu aveņu,
● 1 ēdamkarote čijas sēklu,
● 2 ēdamkarotes grauzdētu pārslu.
Kamēr vēl ir pieejama kāda svaigā odziņa, laiks atkal pagatavot veselīgu smūtiju. Nu jau tie arī man ir iegaršojušies. Kādu izvēlēties šoreiz? Tā kā čijas (sarunvalodā gan vairāk sastopams nosaukums “čia”, arī uz iepakojuma tā bija rakstīts, tomēr valodnieki ieteikuši lietot “čija”) sēkliņas nu man bija, atradu recepti, kur vēl tās varēju izmantot.
Sēkliņas pārlēju ar kefīru, samaisīju un atstāju ledusskapī pa nakti, lai uzbriest. Mellenes, avenes un nomizotu banānu sablendēju. Pielēju kefīru ar sēkliņām un visu vēlreiz saputoju. Tad smūtiju salēju glāzēs un rotāju ar ogām un grauzdētām auzu pārslām. Garšīgi!
Brigita Skaistkalne