Speķa pīrādziņi, kas nekad nepievils

Sastāvdaļas:
mīklai:
● 250 gramu margarīna
vai sviesta
● 1 glāze piena
● vismaz 3 glāzes miltu
● ¼ paciņas rauga
● 3 tējkarotes cukura
● šķipsniņa sāls

pildījumam:
● 500 gramu (vai mazāk) žāvētas vai sautētas gaļas
● sīpoli
● ola pārziešanai
● ķimenes vai sezama sēkliņas

Izkausēju margarīnu, pielēju tam pienu, pieliku sāli, tad – visam klāt ar cukuru sajauktu atdzīvinātu raugu. Pievienoju izsijātus miltus. Mīklu labi samīcīju (te jāraugās, lai tā nav par šķidru, un tai varbūt vajadzēs vēl kādu pusi glāzes miltu vairāk), sadalīju četrās bumbās un uz kādām divām trim stundām ieliku ledusskapī. Var turēt arī ilgāk un izcept pīrādziņus, kad ir laiks. Tad plāni izrullēju katru mīklas bumbu apaļās plāksnēs un ar nazi sadalīju 12 vai arī 16 daļās, cik nu lielus pīrādziņus vajag. Platākajā galā katrai daļai liku pildījumu – uz pannas nedaudz apceptu smalki sagrieztu gaļiņu kopā ar sīpoliem un pipariem – un sarullēju virzienā uz tievāko galu. Liku pīrādziņus uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārziedu ar sakultu olu, pārkaisīju ķimenes un liku cepties līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes. Iznākums – 48 vai 64 mazi, smuki pīrādziņi (ja apēdas jau silti, tad mazāk).

Pievieno komentāru

Ēdamprieki