Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Svaigie tomātu un maizes salāti

Foto: Brigita Sklaistkalne.

400 gramu tomātu, 3–4 šķēlītes čabatas, 1 saldais vai sarkanais sīpols, kaperi, saišķītis bazilika, 2–3 ēdamkarotes olīveļļas, 1 ēdamkarote baltvīna etiķa, cukurs, sāls, pipari.

Pannā no abām pusēm apkaltēju dažas čabatas šķēlītes, atdzesēju un sagriezu gabaliņos.

Pagatavoju mērcīti: baltvīna etiķim pievienoju olīveļļu, sāli, cukuru un piparus un ar dakšiņu labi sakūlu, lai veidojas pikants saldskābs maisījums.

Tomātus – krāšņumam izvēlējos gan sarkanos, gan dzeltenos – noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sagriezu vienādos gabaliņos. Sīpolu nomizoju, sagriezu un pievienoju tomātiem, arī – maizes gabaliņus. Pieliku kaperus, baziliku (ja nav svaigo lapiņu, varam iztikt ar kaltēto) un visu pārlaistīju ar pagatavoto mērcīti. Atsvaidzinoši un gardi!

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.