Svaigu gurķu salāti ar tunci

Sastāvdaļas
● 1 kārbiņa tunča savā sulā,
● 2 svaigi gurķi,
● 3 cieti vārītas olas,
● 1 ķiploka daiviņa,
● sīpolu lociņi,
● 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
● sāls,
● pipari un citas garšvielas pēc izvēles.

Kad nepieciešams ātri pagatavot gardus salātus vakariņām vai pat svētku galdam, varam labi izmantot zivju konservus.    Nomizotus svaigos gurķīšus un nolobītas vārītās olas, tāpat arī sīpolu lociņus sagriezu un liku bļodiņā. Konservētajam tuncim nolēju šķidrumu, zivi sasmalcināju un pievienoju tiem traukā. Vēl tikai atlika pielikt spiedē sasmalcinātus ķiplokus, piekaisīt garšvielas, piemaisīt skābo krējumu un – sātīgi salāti gatavi! Ja izmantojam tunča konservus ar eļļas piedevu, varam izmantot tos ar visu eļļu un skābo krējumu nepievienot, tādējādi iegūstot atkal citādāku maltīti. Tiesa gan, labāk šādus salātus apēst uzreiz, jo svaigie gurķi mēdz
atsuloties.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki