Sviesta pupiņas ar tomātiem

Sastāvdaļas
● 500 gramu pākšu pupiņu,
● 2 sīpoli,
● 4 tomāti,
● augu eļļa,
● 2 ķiploka daiviņas,
● sāls, pipari, zaļumi.

Ar pākšu pupiņām, ja vien tās varam atrast savā vai kāda veikala saldētavā, varam mieloties arī tad, kad dārzā to sezona jau beigusies. Kad šo ēdienu gatavoju, izmantoju vēl ledusskapja dārzeņu kastē noglabātās. Tās noskaloju, nogriezu galiņus, bet pākstis sagriezu 2 – 3 centimetrus garos gabaliņos. Viegli pasālītā apmēram litrā ūdens tās izvārīju un nokāsu, atstājot 40 - 50 mililitru novārījuma.   Pannā ar uzkarsētu augu eļļu līdz zeltainumam apcepu nomizotus un sagrieztus sīpolus. Tomātiem novilku miziņas, sagriezu tos kubiņos un kopā ar pupiņām (saldētās pupiņas parasti ir blanšētas, tādēļ tās varam izmantot pat nevārītas un pievienot neatlaidinātas) un atlieto novārījumu pievienoju sīpoliem pannā. Piekaisīju arī sāli un piparus, samaisīju un pacepu visu apmēram piecas minūtes. Ķiplokus sasmalcināju spiedē, pētersīļu zaļumus sīki sagriezu un arī pievienoju klāt. Pannai uzliku vāku un visu kopā vēl vismaz pāris minūtes pasautēju. Pētersīļu vietā varam izmantot koriandra zaļumus jeb kinzu, kā arī, ja vēlamies neierastāku šā ēdiena garšu, kopā ar ķiplokiem un zaļumiem dārzeņiem pannā pievienot arī 70 gramus sasmalcinātu valriekstu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki