Vienkāršais ābolrausis

Sastāvdaļas
350 g nomizotu un iztīrītu ābolu,
170 g izsijātu miltu,
100 g cukura,
290 g bezpiedevu jogurta,
1,5 tējkarote dzeramās sodas,
1 tējkarote kanēļa,
šķipsna malta kardamona,
šķipsna sāls,
vaniļas cukurs - pēc garšas,
4 olas.

Pagatavošana
Ābolus sadala četrās daļās un sagriež plānās šķēlītēs. Bļodā liek visas pārējās sastāvdaļas un samaisa līdz viendabīgai masai.
Ietauko cepamo pannu (24 cm), taču var izmantot arī līdzīga izmēra kantaino formu. Ieklāj pusi no mīklas daudzuma. Kārto pusi no sagrieztajām ābolu šķēlītēm. Aplej ar atlikušo mīklas daudzumu, kārto pārējās ābolu šķēlītes. Pārkaisa ar dažām ēdamkarotēm cukura.
Cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī aptuveni 40-45 minūtes, līdz rausis kļūst zeltaini brūns.
Bezpiedevu jogurta vietā var izmantot arī krējumu - rausis noteikti arī tad izdosies! Balto cukuru var aizstāt arī ar brūno. Daļu balto miltu var aizstāt arī ar pilngraudu miltiem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki