Sastāvdaļas
● 400 gramu svaigu kāpostu,
● 400 gramu skābētu kāpostu,
● 200 gramu notīrītu burkānu,
● 250 gramu nomizotu sīpolu,
● 1 neliela ķiploka galviņa,
● 300 gramu tomātu,
● 300 gramu cūkgaļas kakla karbonādes,
● 100 gramu cūkas speķa,
● 4 tējkarotes cukura,
● sāls, malti melnie pipari.
Burkānus un sīpolus sagriezu smalkos kubiņos. Speķīti sagriezu gabaliņos un karstā pannā sacepu tā, lai iztek tauciņi. Tad pievienoju burkānus un cepu līdz pusgatavībai. Pēc tam liku klāt arī sīpolus un spiedē sasmalcinātus ķiplokus. Kad pannas saturs bija pacepies, pārliku to katlā un piemaisīju nospiestus skābētos kāpostus. Uzliku katlam vāku un sautēju visu apmēram desmit minūtes. Nu pievienoju arī sasmalcinātus svaigos kāpostus un sautēju vēl 10 – 15 minūtes. Pa to laiku pannā apcepu lieso cūkgaļu (man gan bija vairāk speķa un mazliet mazāk kakla karbonādes, taču kāpostiem jau taukvielas neskāde – tie kļūst vēl gardāki). Piekaisīju sāli un piparus un pārliku gaļu katlā pie kāpostiem. Piemaisīju vēl arī cukuru, sāli pēc garšas un sagrieztus tomātus. Visu zem vāka sautēju apmēram stundu. Ne par skābiem, ne par saldiem. Bija tā darba vērts!
Brigita Skaistkalne