Zupa no cepeškrāsnī ceptiem tomātiem

Sastāvdaļas:
◆ 14‒16 vidēji tomāti,
◆ 4‒6 vidēji kartupeļi,
◆ 4 burkāni,
◆ 1 paprika,
◆ 4 daiviņas ķiploka,
◆ timiāns,
◆ 200 ml saldā krējuma,
◆ sāls, pipari.

Pagatavošana
Tomātus un notīrītas ķiploku daiviņas kārto cepamtraukā un liek cepeškrāsnī cepties. Tikmēr nomizo kartupeļus, burkānus un sagriež papriku. Sagrieztus kartupeļus nelielā ūdens daudzumā ar sāli liek katlā vārīties. Olīveļļā uz pannas apcep ripiņās sagrieztus burkānus ar timiānu, kad burkāni nedaudz pasautējušies, pievieno papriku, sāli un piparus. Sautē vēl piecas minūtes, tad pievieno kartupeļiem. Kad tomātiem miziņa ieplaisājusi, tos izņem no cepeškrāsns un attīra no mizām un serdēm. Kad dārzeņi izvārījušies un mīksti, tiem pievieno attīrītos tomātus un apceptās ķiploku daiviņas. Pirms pievienot tomātus, šķidrumam katlā jābūt tik daudz, lai knapi nosedz dārzeņus. Ļauj visam pasautēties, tad sablendē, līdz veidojas vienveidīga masa. Liek atpakaļ karsēties, pievieno saldo krējumu un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus. Pasniedz ar grauzdiņiem, cieto sieru un, ja vēlas, apceptu bekonu.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki