Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Frikadeļu zupa ar klimpām

Sastāvdaļas
• 2 l ūdens,
• 300–400 g maltās gaļas,
• 1 ola,
• 2 sīpoli,
• 1 kārbiņa konservētu zaļo zirnīšu,
• 2 ēdamkarotes sviesta,
• sāls, pipari, zaļumi.
Klimpām:
• 1 ola,
• milti,
• 2–3 ēdamkarotes ūdens,
• sāls, zaļumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

No miltiem, olas, ūdens un sāls samaisīju mīklu, līdzīgu kā pelmeņiem, pievienojot arī sasmalcinātus svaigu diļļu zaļumus. No tās sarullēju tievu “desiņu” un sagriezu mazos gabaliņos.

Maltajai gaļai pievienoju vienu sasmalcinātu sīpolu, sāli un piparus. Atkarībā no gaļas veida masai varam pievienot arī olu. Visu samaisīju un veidoju nelielas bumbiņas jeb frikadeles. Liku tās vārītā ūdenī, pēc laiciņa noputoju.

Otru sīpolu nomizoju, sasmalcināju un pannā apcepu sviestā. Sīpolus pievienoju katlā pie frikadelēm, pieliku arī zaļos zirnīšus, sāli, piparus un uzvārīju. Tā kā citam ēdienam biju izvārījusi gan burkānus, gan arī Briseles kāpostus, lai zupa būtu bagātīgāka, nolēmu pievienot arī tos. Beigās verdošajā virumā pa vienai liku arī klimpas un vārīju apmaisot vismaz piecas minūtes. Gatavo zupu šķīvī vēl pārkaisīju ar sasmalcinātiem zaļumiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Komentāri (1)

  1. Frikadeles un klimpas..kapec tads salikums tad jau uzreiz pelmenus pielikt..adelitei garso frikadelu zupa bez klimpam…adelite vara biesu zupu..un sodien saks destu pikesanu un siltumnicas kurinasanu…tapec jusu avizitee ueskatisies bet vairs nekomentes..sakusies darba sezona.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.