Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Grauzdētas uzkodu maizītes ar sieru un tomātu mērci

Sastāvdaļas
• 1 franču baltmaize,
• 200 gramu siera,
• 100 gramu majonēzes,
• 100 gramu tomātu mērces,
• sviests.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lieliskas uzkodas varam pagatavot, nepatērējot daudz laika. Baltmaizi izmantoju jau sagrieztu. Šķēlītes pārziedu ar sviestu un iz liku uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, ar apsmērēto pusi uz leju.
Sieru sarīvēju uz rupjās rīves, pievienoju majonēzi un tomātu mērci, pikantumam pieliku arī ķiploku granulas un kaltētu raudeni. Lai gan arī asie pipari te nekaitētu, šoreiz iztiku bez tiem. Visu labi samaisīju un siera masu izliku uz baltmaizes šķēlītēm. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz maizītes ieguva zeltaini brūnu garoziņu. Rotājumam – svaigi zaļumi.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.