“Iepazīsti medus garšas” – ar šādu moto biškopji šogad apmeklē izglītības iestādes pasākumā “Eiropas medus brokastis”. Par to informē Latvijas Biškopības biedrība.
Jau desmito gadu Latvijas Biškopības biedrība pēc valsts svētkiem organizē Eiropas medus brokastis. Šajā jubilejas gadā uz vairāk nekā 230 izglītības iestādēm visā valstī dosies 62 biškopji, lai klātienē ar dažādām medus garšām un medus pielietošanu ikdienā iepazīstinātu vairāk nekā 25 tūkstošus bērnu. Šis ir augstākais rādītājs pasākuma vēsturē un par teju piekto daļu lielāks nekā pērn.
Eiropas medus brokastis ir sociāli izglītojošs pasākums, ko 2007. gadā aizsāka Slovēnijas biškopji ar mērķi izglītot bērnudārzniekus un skolēnus par bitēm, medu, bišu nozīmi, kā arī organizēt medus un pārējo biškopības produktu degustācijas.
“Eiropas medus brokastis Rīgas Juglas vidusskolā notiks pirmo gadu, lai veicinātu izglītojamo izpratni par bišu nozīmi, medus daudzveidību un tā pozitīvo ietekmi uz veselību. Tradicionālie latviešu pārtikas produkti, piemēram, kā medus un rupjmaize, ir svarīga daļa no mūsu kultūras mantojuma un dzīvesveida. Šāda aktivitāte palīdz izglītojamiem labāk izprast bioloģiskos procesus, kā arī novērtēt bišu nozīmi ekosistēmā. Tāpat tas veicina arī izpratni par dabas saglabāšanas nepieciešamību. Šāda pieredze var būt ļoti vērtīga nākotnē, īpaši, ja mācāmies apzināties, kā rūpēties par mūsu vidi un dabas resursiem,” atzīmē struktūrvienības vadītāja izglītības jomā Liene Bisniece.
Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs Valters Brusbārdis pauž: “Esam gandarīti, redzot izglītības iestāžu pieaugošo interesi par medu un bitēm, iesaistoties pasākumā “Eiropas medus brokastis”.”
Šogad pasākums īstenots programmā “ES medus – gards un videi draudzīgs”, kuru līdzfinansē ES.
Reklāma