Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Kefīra mīklas pīrāgs ar āboliem un dzērvenēm

• 200 mililitru kefīra,
• 2 olas,
• 2 glāzes miltu,
• 1 glāze cukura,
• 100 mililitru augu eļļas,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• 300 gramu ābolu,
• 200 gramu dzērveņu,
• 1 ēdamkarote pūdercukura.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šis burvīgais pīrāgs jeb “šarlote” ar patīkamo skābumiņu mums ātri pazuda no šķīvja, tādēļ piedāvāju recepti, lai ar šādu pašceptu gardumu varētu mieloties arī jūs. Pagatavošana pārāk daudz laika neaizņēma.
Ābolus nomizoju un sagriezu gabaliņos. Olas saputoju ar cukuru, pielēju kefīru un maisot piekaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus. Pievienoju augu eļļu un visu labi samaisīju, lai veidojas viendabīga mīkla.

24 centimetru diametra veidni izklāju ar cepamo papīru. To varam arī ietaukot ar augu eļļu un izkaisīt ar miltiem. Veidnē izlīdzināju pusi pagatavotās mīklas, virs tās izkārtoju ābolus, tos savukārt pārsedzu ar atlikušo mīklu. Lai tā labāk izlīdzinātos pa visu virsu un starp āboliem, veidni mazliet pakratīju. Vēl tikai uzkaisīju noskalotas un apsusinātas purva dzērvenes un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram stundu. Tad pīrāgu atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Dzirkstele.lv komanda.