Šā gada martā salīdzinājumā ar februāri pārtikas produktu cenu straujais kāpums Latvijā ir apstājies.
Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra informācija liecina, ka cenas visvairāk augušas mandarīniem – par 24 %, Lipton Yellow Label tējai maisiņos – par 10 %, galda bietēm – par 8 %, austersēnēm un galviņkāpostiem – par 7 %, apelsīniem – par 6 % un rīsiem – par 5 %.
Vislielākais cenu kāpums gada griezumā bijis galviņkāpostiem – par 195 %, kartupeļiem – par 131 %, griķiem – par 119 %, sīpoliem – par 66 %, galda bietēm – par 62 %, fasētajam pienam ar tauku saturu 3,5% un bumbieriem – par 40%, skābajam krējumam ar tauku saturu 25% – par 37%, fasētajam pienam ar tauku saturu 2% – par 36%.