Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pelēko zirņu bumbiņas

Foto: Brigita Skaistkalne

Sastāvdaļas
● 400 gramu pelēko zirņu,
● 200 gramu kartupeļu,
● 150 gramu kūpinātas gaļas,
● 2 sīpoli,
● 100 gramu sviesta,
● sāls.

Ziemassvētku maģisko deviņu un pat vairāk ēdienu klāstā nav iztikts arī bez pelēkajiem zirņiem – katram jāapēd vismaz sauja, un svētku vakarā tos nedrīkst atstāt uz galda, lai nākamajā gadā nebūtu liela raudāšana. Šoreiz biju iegādājusies jau izvārītus pelēkos zirņus, arī vārītos kartupeļus šim nolūkam biju atstājusi, tādēļ šā ēdiena pagatavošana daudz laika neaizņēma. Atlika tikai zirņus un kartupeļus kopā samalt gaļas maļamajā mašīnā. Žāvēto gaļu (derēs bekons, krūtiņa, pavēdere vai vaidziņš) sagriezu mazos kubiņos un kopā ar tāpat sagrieztiem sīpoliem apcepu. Kad gaļa ar sīpoliem jau bija kļuvuši caurspīdīgi, pannā pievienoju sviestu un sāli garšai. Pēc tam bļodā samaisīju visas paredzētās sastāvdaļas un no masas veidoju nelielas bumbiņas jeb pikas. Klāt tām varam pasniegt skābo krējumu, jogurtu, kefīru vai paniņas.

– Brigita Skaiskalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Dzirkstele.lv komanda.