Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Salāti “Tīģera kažoks”

Sastāvdaļas
• 200 g kūpinātas vistas gaļas,
• 150 g konservētu ananasu,
• 4 vārītas olas,
• 2 palieli vārīti burkāni,
• 100 g siera,
• 100 g žāvētu melno plūmju,
• 50 g valriekstu kodolu,
• majonēze,
• sāls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kūpinātus vistas girosus, notecinātus konservētos ananasus un nolobītas vārītās olas sagriezu nelielos kubiņos, vienas olas baltumu atstājot rotājumam. Sieru sarīvēju uz smalkās rīves. Valriekstu kodolus sasmalcināju un uz sausas pannas mazliet apkaltēju. Sagatavotās sastāvdaļas samaisīju kopā ar biezu majonēzi un sāli pēc garšas. Salātus pārliku piemērotā bļodiņā un piešķīru tiem nedaudz noapaļotu formu. Izvārītos burkānus sarīvēju uz smalkās rīves, tāpat arī – atliktos vārītos olas baltumus. Žāvētās melnās plūmes iepriekš biju paturējusi vārītā ūdenī, pēc tam tās apsusināju un sagriezu salmiņos. Salātu virspusi pārklāju ar sarīvētajiem burkāniem, sānos nedaudz uzkaisot sarīvētos olas baltumus, bet no melno plūmju strēmelītēm veidoju “tīģera kažoka” svītras. Varbūt iekārdināju arī jūs?

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.