
Ar savu rudens ražu ziedojumu veidā ir padalījusies Galgauskas zemnieku saimniecība “Lācīši”, kā arī Sveķu pamatskolas darbinieki, skolēni un viņu vecāki. No Galgauskas uzdāvāti kaltēti zirņi divām zupas virtuvēm Gulbenē – biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” zupas virtuvei Vidzemes komitejas telpās un gulbenietes Ilgas Vanuškas privātajai zupas virtuvei Viestura ielā.
Gan I.Vanuška, gan biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” Gulbenes biroja vadītāja Jeļena Jermacāne no sirds pateicas par labdarību.
I.Vanuška “Dzirkstelei” stāsta, ka no Sveķu pamatskolas cilvēkiem ir saņēmusi viņu pašu audzētās saknes – kartupeļus, burkānus, bietes. Tas viss noder zupas vārīšanai. I.Vanuška stāsta, ka katru darbdienu vāra un par brīvu izdala zupu. Jau apmēram divus gadus šo iespēju piegādāt bezmaksas zupu saviem klientiem saziņā ar I.Vanušku izmantojot biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” Gulbenes darbinieki. Diendienā no Viestura ielas labdarības virtuves zupa aizceļojot apmēram pie 60 cilvēkiem.
J.Jermacāne laikrakstam teic, ka biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” telpās Gulbenē paši uz vietas zupu nevāra. Kopš 1. aprīļa zupas piegādātājs ir Gulbenes “Kantes krogs”. Iepriekš zupa tikusi piegādāta no SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” virtuves. Šobrīd esot 30 klienti, kuri saņem Gulbenē zupu no biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts”. Galgauskas zemnieku saimniecības “Lācīši” dāvātos zirņus biedrība saviem klientiem izsniedz par brīvu līdzi nešanai.
J.Jermacāne arī stāsta, ka šobrīd novadā ir 186 trūcīgās personas, kurām tiesības ar biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” atbalstu saņemt Eiropas pārtikas pakas un cita veida atbalsta pakas.
Biedrības telpās Gulbenē, Klēts ielā 6, var arī nomāt tehniskos palīglīdzekļus, kas nepieciešami personām ar kustību traucējumiem, kā arī guļošiem, aprūpējamiem pacientiem.
“Pieņemam ziedojumus. Ļoti labi būtu, ja kāds ziedotu pacientiem domātu gultu, kura ir regulējama ar pults palīdzību. Krājumos mums ir mehāniskās pacientu gultas, bet pēc tām ir mazs pieprasījums,” saka J.Jermacāne.












