
• 2 iepakojumi svaigā siera “Mozzarella” mazo bumbiņu,
• 1/3 glāzes olīveļļas,
• 1 tējkarote sakapātu kaltētu tomātu eļļā,
• 1 tējkarote sasmalcinātu pētersīļu,
• ¼ tējkarotes čili pārslu,
• 1 tējkarote sakapāta bazilika,
• 1 tējkarote sakapātu lociņu,
• ¼ tējkarotes ķiploku pulvera,
• sāls.
Mazajām svaigā siera bumbiņām notecināju šķidrumu. Marinādei sasmalcināju sīpolu lociņus, pētersīļu zaļumus, kaltētos tomātus un samaisīju ar pārējām paredzētajām sastāvdaļām. Baziliku šoreiz izmantoju kaltēto, bet sāli piekaisīju pēc garšas. Siera bumbiņas iemaisīju pagatavotajā marinādē, trauku aizvākoju un ievietoju ledusskapī vismaz uz pusstundu. Lai siers labāk iemarinētos, to vēsumā varam atstāt ilgāku laiku.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma