Trešdiena, 17. decembris
Hilda, Teiksma
weather-icon
+1° C, vējš 1.79 m/s, R vēja virziens

Uzkodu maizītes groziņvakaram

Garie rudens vakari prasīt prasās pēc sarunām pie kamīna, sveču gaismā vai vienkārši siltā istabā. Un, kā zināms, sarunas vieglāk raisās, ja uz galda smaržo tēja un kārdinošas maizītes. Ierosmei piedāvājam dažas no iespējamajām maizīšu kombinācijām.

Garie rudens vakari prasīt prasās pēc sarunām pie kamīna, sveču gaismā vai vienkārši siltā istabā. Un, kā zināms, sarunas vieglāk raisās, ja uz galda smaržo tēja un kārdinošas maizītes. Ierosmei piedāvājam dažas no iespējamajām maizīšu kombinācijām.
Pirmais variants. Nepieciešams šķiņķis, cieti vārīta ola, mārrutki, majonēze un maize. Izmantot rupjmaizi vai baltmaizi, – varat izvēlēties paši. Ja vēlaties sātīgākas maizītes, tās apsmērē ar sviestu vai margarīnu.
1. Olu sagriež un sīki sakapā.
2. Sakapātajai olai pieliek tējkaroti mārrutku un pievieno majonēzi.
3. Maizes šķēlēm nogriež virsējo garoziņu un apsmērē ar sviestu. Var iztikt arī bez tā, jo sagatavotā masa ir sulīga. Maizes kvadrātus sagriež pa diagonāli.
4. Šķiņķi griež plānās šķēlītēs un tin tūtiņās.
5. Katru tūtiņu pilda ar olas, mārrutku un majonēzes masu. Tūtiņas liek uz maizes un, iedurot ar koka vai plastmasas irbulīti, piestiprina maizītei.
Otrais variants. Virskārtai nepieciešama majonēze, šķiņķis, paprika un, ja vēlas, arī sviests vai majonēze.
1. Papriku nomazgā, izņem sēklotni un sagriež sīkos gabaliņos.
2. Paprikai pievieno majonēzi.
3. Maizes šķēlēm nogriež garozu un sadala mazākos kvadrātos.
4. Sagriež šķiņķi šaurās un plānās strēmelītēs.
5. Katram maizes kvadrātam uzklāj paprikas un majonēzes masu.
6. Uz paprikas un majonēzes kārtas liek šķiņķa strēmelītes. Maizītes kārto uz šķīvja.
Trešais variants. Virskārtai nepieciešams sviests, pastēte, skābs ievārījums (ābolu vai jāņogu) un valriekstu kodoli.
1. Maizīšu trīsstūrus vai kvadrātus apsmērē ar sviestu un pastēti.
2. Katrai maizītei uzliek ievārījuma piciņu.
3. Ievārījuma piciņā iesprauž pa valrieksta kodolam.
Ceturtais variants. Maizīšu virskārtai nepieciešama kūpināta zivs, cieti vārīta ola, sīpols un sviests.
1. Smalki sagriež sīpolu.
2. Maizes šķēles apsmērē ar sviestu un sadala mazākos gabaliņos.
3. Ar robainu nazi šķēlēs sagriež olu. Šķēles kārto uz maizes.
4. Katrai olu maizītei uzber nedaudz sasmalcināta sīpola, blakus novieto pa nelielai kūpinātas zivs šķēlītei. Lai maizītes būtu ērtāk paņemt, zivs gabaliņā iesprauž irbulīti.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.