Ņem tādu stikla trauku, vēlams ar vāku, ko uzreiz var likt viesiem uz galda, lai sagatavoto produktu nevajadzētu pārvietot citā traukā.
Ņem tādu stikla trauku, vēlams ar vāku, ko uzreiz var likt viesiem uz galda, lai sagatavoto produktu nevajadzētu pārvietot citā traukā. Uz trauku, kam tilpums ir viens litrs, ņem sieru, kam ir lielākas “acis”, piemēram, “Krievijas” vai “Mālpils”. To sagriež stienīšos vai nelielos kubikos. Vienu ķiploka galvu saspiež ļoti smalki, bet otru sagriež plānās šķēlītēs. Vajadzīgs arī viens apmēram 15 centimetru garš čili pipars. Trauka apakšā iespiež vienu ķiploka galviņu, virsū liek sieru, tad atkal uzspiež ķiploku. Tā, kamēr trauks ir pilns. Gar trauka malām liek čili un zaļumus, piemēram, pētersīļus un dilles. Katru siera kārtu pārkaisa ar kaltētu rozmarīnu vai timiānu. Visu pārlej ar eļļu. Piepildīto trauku divas diennaktis tur istabas temperatūrā, tad ceļ galdā. Ar šādi sagatavoto sieru var mieloties ilgi. Tas ir pikants ēdiens, kas ir piemērots arī piknikam.