Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenes Sarkanajā pilī būs biedrības veidota radošā telpa iedzīvotājiem

Foto: no “Dzirksteles” arhīva.

Gulbenes Sarkanajā pilī ar 1.jūniju ir iecerēts veidot radošo telpu biedrības “TabureTe” aktivitātēm, kuras paredzētas ikvienam novada iedzīvotājam. Ar šādu iniciatīvu klajā ir nākusi biedrība, lūdzot pašvaldības konceptuālu atbalstu, kā arī līdzfinansējumu 700 eiro un 10 procentu priekšfinansējumu (1000 eiro) no sava projekta kopējām izmaksām – 10 000 eiro. Finansējums ir paredzēts biedrības vairāku aktivitāšu kopumam, arī radošajai telpai Sarkanajā pilī.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Priekšfinansējumu biedrība pašvaldībai atmaksās atpakaļ pēc projekta īstenošanas, kad būs saņemts finansējums no Sabiedrības integrācijas fonda. Novada domes finanšu komitejas sēdē 23.maijā deputāti biedrības ieceri vērtēja pozitīvi. Galīgais balsojums notiks novada domes 26.maija sēdē.

Pašvaldības līdzfinansējums vajadzīgs, lai varētu nodrošināt Sarkanās pils pilnvērtīgu izmantošanu biedrības “TabureTe” darbībai. Runa ir par mobilajām tualetēm, to nodrošināšanu un apkalpošanu, kā arī par dzeramā ūdens nodrošināšanu pasākumu apmeklētājiem.

Sarkanās pils telpu biedrība pagaidām plāno izmantot vasaras periodā, taču ir doma, ka tā tas varētu turpināties visu gadu. Par to deputātus finanšu komitejas sēdē informēja biedrības “TabureTe” vadītāja Tīna Žmuida.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pilī notiks mākslai, kultūrai, sociālo jautājumu risināšanai un sabiedrības iesaistei veltīti procesi. Darbošanās notiks novada vēstures un mākslas muzeja paspārnē, jo Sarkano pili pašvaldība ir nodevusi muzeja pārziņā.

Biedrība “TabureTe” ir dibināta 2020.gadā ar mērķi “sniegt pienesumu kultūrtelpai lokālā un nacionālā līmenī, mazinot provinciālismu un kultūras un mākslas procesu nepieejamību lauku reģionos” – liecina “Lursoft” dati. Biedrības izpildinstitūcijā ir viens cilvēks – T.Žmuida. Biedrība Gulbenē ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu aktivitātes ir organizējusi arī pagājušajā gadā. Toreiz saņemtais finansējums no fonda bija salīdzinoši mazāks – 6955,50 eiro. Par to liecina fonda publiskotā informācija. Toreiz biedrība projekta aprakstā uzsvērusi – mērķgrupa ir Gulbenes novada iedzīvotāji, īpaši liekot uzsvaru uz jauniešiem.

– Diāna Odumiņa

“Dzirkstele” jau rakstīja ŠEIT ŠEIT

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.