• 1 kivi,
• 100 gramu biezpiena,
• lapu salāti,
• 2 ēdamkarotes dabīgā bezpiedevu jogurta,
• 1 tējkarote lobītu saulespuķu sēkliņu,
• zaļumi,
• malti asie pipari,
• sāls.
Šādi viegli salāti labi garšos gan brokastīs, gan arī kā uzkoda citā ēdienreizē.
Kivi nomazgāju, nomizoju un sagriezu plānās ripiņās. Biezpienu sadrupināju (te varam izmantot gan mīkstu, gan arī graudainu biezpienu), pievienoju smalki sagrieztus pētersīļu zaļumus, piemaisīju piparus un sāli.
Lapu salātus noskaloju, apsusināju, saplucināju gabalos un izliku uz lēzenā šķīvja. Virsū – sagatavoto biezpienu un sagrieztās kivi ripiņas. Pārlēju dabīgo jogurtu un pārkaisīju ar saulespuķu sēkliņām. Pirms baudīšanas pagatavoto ēdienu vēl minūtes 20 varam paturēt ledusskapī.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne