• 1 banāns,
• apmēram 200 gramu cepumu,
• ananasu marmelādes riņķīši,
• kokosriekstu
• skaidiņas.
Vasaras sākums ir laiks, kad nelielām ballītēm nepieciešams ātri pagatavot arī kādu našķi. Šis ir viens no variantiem: sastāvdaļu daudz nevajag un galvenais – nekas nav jācep vai jāvāra. Un te lieliski varam izmantot arī plaši pieejamos banānus, jo, lai gan banāns ir kalorijām bagāts, tas jebkurā gadījumā ir daudz veselīgāks par citiem iecienītajiem gardumiem, ko liekam uz kārā zoba.
Cepumus ar mīklas rulli smalki sadrupināju. Gatavu banānu nomazgāju, nomizoju un ar dakšiņu sasmalcināju biezenī. Smalki sagriezu arī dažus ananasu marmelādes riņķīšus. Visu sajaucu kopā un no masas izveidoju bumbiņas. Pusi no tām apviļāju kokosriekstu skaidiņās, otru pusi – cepumu drupatās un pārkaisīju ar šokolādes skaidiņām. Katru bumbiņu, lai kūciņām būtu stingrāks pamats, vēl novietoju uz ananasu marmelādes riņķīša.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne