Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Uzkodu maizītes ar karsti kūpināta jūras asara salātiem

Sastāvdaļas
• 3 nelieli karsti kūpināti jūras asarīši,
• 2 – 3 vārītas olas,
• 1 sīpols,
• majonēze,
• sāls, malti pipari,
• kaperi,
• sīpolu lociņi,
• svaigs gurķis,
• baltmaize.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Apzinos, ka savā ēdienkartē izmantoju par maz zivju. Iegādājusies veikalā iepakojumu ar karsti kūpinātiem jūras asarīšiem, atcerējos, ka savulaik no tiem kopā ar mammu gatavojām arī salātus.

Arī šoreiz zivis attīrīju no ādas un asakām un saplucināju nelielos gabaliņos. Pievienoju sagrieztas vārītas olas, sasmalcinātu sarkano sīpolu, maltus piparus, nedaudz sāls, kaperus un visu samaisīju ar majonēzi. Tai varam piejaukt arī skābo krējumu, bet olas vietā – pat pielikt sarīvētu sieru, tādējādi iegūstot atkal citādākus salātus. Tiem nekait arī zaļumi – sasmalcinātas svaigas dillītes vai sīpolu lociņi.

Franču maizes šķēlītes uz pannas apgrauzdēju no abām pusēm un uz tām izliku pagatavotos salātus, ko rotāju ar svaigu gurķu ripiņām un sīpoliem. Protams, salātus varam likt bļodiņā un celt galdā atsevišķi, negatavojot uzkodu maizītes.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.