Itāļu un britu zinātnieki apstiprinājuši, ka šokolādes ēšana ir veselīga.
Itāļu un britu zinātnieki apstiprinājuši, ka šokolādes ēšana ir veselīga.
Zinātnieki atklājuši, ka šokolādes ēšana palielina antioksidantu līmeni asinīs, kas palīdz aizsargāties pret sirds slimībām.
Pēc 100 gramu melnās šokolādes apēšanas antioksidantu līmenis asinīs palielinās par
20 procentiem, teikts zinātnieku publikācijā žurnālā “Nature”. Tomēr labāk ēst melno, nevis piena šokolādi.
“Mūsu pētījumi norāda, ka piens var traucēt antioksidantu uzņemšanu no šokolādes un līdz ar to var mazināt potenciālo labvēlīgo iespaidu uz veselību, kādu varētu gūt no mērena daudzuma melnās šokolādes,” raksta zinātnieki.
Tomēr viņi piedāvāja kādu mierinājumu arī piena šokolādes cienītājiem – lai panāktu līdzvērtīga antioksidantu daudzuma uzņemšanu, piena šokolādi nepieciešams apēst divreiz vairāk nekā melno šokolādi.