“Paslēptās” līdakas pagatavošanai nepieciešams: aptuveni 200 – 400 gramu smaga līdaka, eļļā apceptas gailenes, sīpols, citrons, majonēze, aptuveni 50 grami siera, sāls, pipari un zaļumi.
“Paslēptās” līdakas pagatavošanai nepieciešams: aptuveni 200 – 400 gramu smaga līdaka (lielākai vai mazākai attiecīgi jāpalielina vai jāsamazina pārējo sastāvdaļu daudzums), eļļā apceptas gailenes, sīpols, citrons, majonēze, aptuveni 50 grami siera, sāls, pipari un zaļumi.
1. Līdakai nogriež spuras un asti, sagriež porciju gabalos. No mugurkaula atdala lielās asakas un nedaudz atliec gabalu sānu malas.
2. Gabalus novieto uz šķīvja vai paplātes, apkaisa ar sāli un pipariem, ko pēc tam nedaudz ierīvē gaļā. Pārgriež citronu un ar tā sulu apslaka zivi. Šādi sagatavotai līdakai aptuveni stundu jānostāvas ledusskapī.
3. Sīpolu sagriež ripiņās.
4.Līdaku kārto cepamajā pannā. Uz zivs klāj sagrieztās sīpola ripas un gabalu starpā liek sacepto gaileņu masu.
5. Pannu ar sagatavoto produktu liek cepeškrāsnī un cep 20 – 30 minūtes. Kamēr cepas, sarīvē sieru.
6. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pannu izņem no cepeškrāsns un produktam pārkaisa sarīvēto sieru. Liek atkārtoti cepeškrāsnī un cep, līdz siers ir izkusis.
7. Galdā var pasniegt ar cepešpannu, bet var arī sagatavot porcijas, ko garnē ar zaļumiem, svaigiem dārzeņiem un pārlej ar majonēzi.