Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+2° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Jauns padomdevējs ēdiena gatavotājiem

Latvijas žurnālu klāstu šomēnes papildinājis jauns žurnāls “Labu Apetīti”. Tas noderēs tiem, kuri alkst savā virtuvē pagatavot ko interesantāku par latviešu vēderiem ierastajiem ceptajiem kartupeļiem un kotletēm.

Latvijas žurnālu klāstu šomēnes papildinājis jauns žurnāls “Labu Apetīti”. Tas noderēs tiem, kuri alkst savā virtuvē pagatavot ko interesantāku par latviešu vēderiem ierastajiem ceptajiem kartupeļiem un kotletēm.
Pagājušajā ceturtdienā Rīgā, Kinostudijā žurnāla idejas autore un Lietišķās informācijas dienesta izpilddirektore Aiva Vīksna, jaunā žurnāla redaktore Jolanta Sēnele un radošais kolektīvs rīkoja pirmā numura prezentāciju un viesības, kuras iemūžināja žurnāla otrā numura vākam. Ielūgto viesu vidū bija ne vien kolēģi no dažādiem preses izdevumiem, bet arī daudzas prominences – smalku Rīgas sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu īpašnieki un pavāri, tostarp Elmārs Tannis, Mārtiņš Rītiņš, Ņina Masiļūne, Havjers Garsija, Andrejs Žagars un citi.
“Pēdējo divu gadu laikā esmu piedzīvojusi, kā mainās mūsu attieksme pret ēdienu un tā gatavošanu. Mani priecē, ka to vairs neuztveram tikai kā utilitāru procesu, par kādu tas šķita kļūstam pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados. Jo īpaši manu sirdi priecē mūsu spēja novērtēt unikalitāti. Jā, joprojām mēs ēdam siļķi kažokā vai karbonādi olā, bet vienlaikus nebaidāmies atklāt ko jaunu. Tieši tam žurnālā ir pievērsta vislielākā uzmanība,” saka Jolanta Sēnele.
Savdabīgu un interesantu ēdienu recepšu jaunajā izdevumā netrūkst. Septiņi pavāri prezentē savus brīnumus, rosinot ikvienu gardēdi eksperimentēt arī savā virtuvē.
Svinību laikā viesiem pasniedza vairākas smalkas ēdmaņas, kuras izpelnījās arī virtuves spečuku sajūsmu. Drosmīgākie atzina, ka dažu labu no apēstajām delikatesēm neatpazīst.
“Ēdiena gatavošanu uztveru kā spēli, kurā labi pazīstamas lietas tiek atklātas no jauna,” atzīst viesnīcas “Hotel Bergs” restorāna šefpavārs Kaspars Jansons, kuru kolēģi raksturo kā pavāru mākslinieku. Viņš žurnālā iesaka it kā tradicionālas lietas, bet ar “rozīnīti” – rudzu maizes kūku, krāsnī ceptu cūkgaļu.
Savdabīgu pasākuma organizatori bija iecerējuši pirmā vāka fotografēšanu. Bilde, kas rotās “Labu Apetīti” vāku, tapa no kinopaviljona griestiem, tādējādi fiksējot viesības it kā no putna lidojuma.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.