28.novembra “Dzirkstelē” izsludinātā konkursa pareizās atbildes: pēc latviešu tautas tradīcijām Ziemassvētkos uz galda jābūt 9 ēdieniem – zirņiem un pupām, lai nebūtu jāraud; pīrāgiem, lai mūs vienmēr sagaida jauni pārsteigumi; bietēm un burkāniem, lai turētos veselība; piparkūkām, lai netrūkst mīlestības; apaļas formas mīklas cepumiem, lai mums apkārt būtu daudz saules; štovētiem kāpostiem, lai pietiktu spēka; putnu gaļai, lai gūtu labus panākumus; zivīm, lai vienmēr nauda turētos maciņos, un cūkgaļai, lai netrūktu laimes; šefpavārs, kuram pieder privātā pavārskola un kurš piedāvājis savas receptes “Svētku Ēdamgrāmatā”, ir Māris Astičs; gruboto ir grūbu risoto.
Izdevumu “Svētku Ēdamgrāmata” saņems Sanita Jurkāne. Apsveicam! Laimestu var saņemt laikraksta “Dzirkstele” redakcijā!