• 400 gramu maltās gaļas,
• 50 gramu sīpolu,
• 1 ķiploka daiviņa,
• sāls, pipari,
• 2 – 3 olas,
• milti,
• augu eļļa.
Šādi izceptas šniceles būs piemērotas gan siltajā ēdienā kopā ar dažādām piedevām, gan arī labi garšos uz sviestmaizēm. Tās varam gatavot no jebkuras maltās gaļas – gan no liellopa, gan jauktās, gan tikai no cūkas vai arī putnu maltās gaļas. Tās vienmēr izdosies sulīgas un gardas.
Maltajai gaļai, šoreiz – jauktajai, pievienoju sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un garšvielas, cik nu šķita vajadzīgs. Masu labi samaisīju un vēl “padauzīju” pret gaļas dēlīti, lai tā elastīgāka. Bļodiņā ar dakšiņu saklapēju divas olas. No gaļas izveidoju bumbiņas un tās saplacināju, lai veidojas plāceņi. Šķīvītī iebēru miltus un tajos vispirms apviļāju sagatavotās šniceles, pēc tam tās apmērcēju sakultajās olās un liku pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Cepu uz mērenas uguns no abām pusēm, līdz tās zeltaini brūnas, visbeidzot vēl dažas minūtes zem vāka pasautēju līdz gatavībai.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne