• 1 – 2 jaunie kabacīši,
• 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta,
• 50 gramu siera,
• 3 ēdamkarotes miltu mīklai un 2 ēdamkarotes apviļāšanai,
• 1 ola,
• 1 tējkarote Provansas garšaugu,
• augu eļļa,
• sāls.
Mērcei:
• 100 gramu bezpiedevu jogurta,
• 2 ķiploka daiviņas,
• diļļu un pētersīļu zaļumi,
• sāls.
Katru sezonu “topā” ir arī ātri pagatavojamie miltos un olā panētie un no abām pusēm pannā apceptie jaunie kabacīši. Šoreiz – siera mīklā un baudāmi kopā ar jogurta, ķiploku un zaļumu mērci.
Kabacīšus nomizoju un sagriezu ripiņās. Izliku tos uz papīra dvieļa un atstāju uz minūtēm 20, lai notek sula.
Tikmēr pagatavoju mērci. Ķiploka daiviņas sasmalcināju spiedē, sasmalcināju arī zaļumus un samaisīju ar bezpiedevu jogurtu un sāli. Mērci vēl ievietoju ledusskapī.
Ar dakšiņu saklapēju olu kopā ar garšaugu maisījumu un sāli. Pievienoju jogurtu, piebēru miltus un iemaisīju mīklu – tai jābūt trekna skābā krējuma biezumā. Iejaucu uz vidēji rupjas rīves sarīvētu sieru.
Kabaču ripiņas apviļāju miltos, pēc tam apmērcēju siera mīklā un cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu līdz brūnganai garoziņai. Klāt – pagatavotā jogurta mērce.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne