Kartupeļu un maltās gaļas ezīšu piecu porciju pagatavošanai nepieciešams: pieci vidēja lieluma vārīti kartupeļi, 50 grami rīvēta “Holandes” siera, 100 grami ar sīpoliem saceptas maltās gaļas, garšvielas, sāls.
Kartupeļu un maltās gaļas ezīšu piecu porciju pagatavošanai nepieciešams: pieci vidēja lieluma vārīti kartupeļi, 50 grami rīvēta “Holandes” siera, 100 grami ar sīpoliem saceptas maltās gaļas, garšvielas, sāls, sviests vai margarīns cepamās pannas ietaukošanai, 15 piparu graudi un lobītas saulespuķu sēklas dekorēšanai.
1. Kartupeļiem ar karoti izdobj vidu tā, lai viena trešdaļa kartupeļa garuma paliktu eža purniņa veidošanai.
2. No kartupeļiem izņemtās daļas sastampā, pievieno sacepto malto gaļu, sarīvēto sieru, sāli, garšvielas un maisa, līdz veidojas viendabīga masa.
3. Ietauko cepamo pannu.
4. Izdobtajos kartupeļu vidiņos ar kaudzīti liek gaļas, siera un kartupeļu masu.
5. Katram kartupelim iedomātā purniņa galā un acu vietās ieliek piparu graudus.
6. Ežakažoku veido, saspraužot saulespuķu sēklas mīkstās masas daļā. Pannu ar ezīšiem liek sakarsētā cepeškrāsnī un ļauj apcepties.
7. Laukā ņem, kad saulespuķu sēklu gali kļuvuši brūni.
8. Pasniedz ar mērci un dārzeņu salātiem. Lai labi garšo!