Otrdiena, 23. decembris
Viktorija, Balva
weather-icon
+-6° C, vējš 0.45 m/s, R vēja virziens

Konkurss

Jaunums – izdevums “Rudens Konservēšana”
Pirmās rudens ražas veltes parasti apēdam svaigas (plūmes, ābolus, vīnogas) vai pagatavojam gardus pīrāgus, mērces, sacepumus un zupas.Brīdī, kad rudens raža kļūst tik dāsna, ka svaigā veidā vai ikdienas ēdienos ābolu, tomātu, gurķu, kabaču kalnus apēst nav iespējams, sākas aizrautīgais konservēšanas laiks.
Žurnālā “Rudens Konservēšana” vienlaikus piedāvātas garšīgas receptes rudens ogu, augļu un dārzeņu izmantošanai gan ikdienas un svētku ēdienos, gan konservēšanai – ziemas krājumu papildināšanai pagrabā, kā arī zupu sagataves – ātrās burciņas, no kurām ziemā pusstunadas laikā izvārīt gardu zupu.
Konservos un receptēs izmantoti:
āboli,
bumbieri,
plūmes,
dzērvenes,
brūklenes,
tomāti,
paprika,
gurķi,
kabači,
ķirbji,
bietes,
pupiņas,
zirņi,
kāposti un citi dārzeņi.
Atbildi pareizi…
… un, iespējams, laimēsi SIA “Izdevniecība “Dienas Žurnāli”” speciālizdevumu “Rudens konservēšana”.
 
1. Vārot īstu ukraiņu stila boršču, jālieto svaigas vai vārītas bietes?
1) svaigas,
2) vārītas.

2. Vai no sīpoliem mēdz vārīt ievārījumu?
1) vāra,
2) nevāra.

3. Plūmju marinādei lieto rumu vai brendiju?
1) rumu,
2) brendiju.

Sūti atbildes līdz 6.septembrim uz e-pastu “laime@dzirkstele.lv” ar norādi “Rudens konservēšana” vai nogādā laikraksta redakcijā, tālrunis 26136786.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.