Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Rīsu miltu un biezpiena plācenīši

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

• 250 – 300 gramu biezpiena,
• 70 gramu rīsu miltu,
• 1 ola,
• 1 ēdamkarote cukura,
• ½ tējkarotes cepamā pulvera,
• vaniļas cukurs.

Vijīgam biezpienam pievienoju cukuru, piesitu olu un samaisīju. Piekaisīju cepamo pulveri, vaniļas cukuru garšai un pa daļām – rīsu miltus, lai masa labāk samaisītos, kļūtu viendabīga un veidojama.
Šķīvī iekaisīju rīsu miltus un apviļāju tajos izveidotos plācenīšus. Kādu brīdi tos vēl paturēju uz šķīvja, tad cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu uz vidējas uguns no abām pusēm – apmēram piecas minūtes no vienas puses, pēc tam tos apvērsu un cepu no otras. Cepšanas beigās vēl uzliku pannai vāku, uz dažām minūtēm atstājot to uz plīts. Labi garšo gan ar skābo krējumu, ievārījumu vai pārkaisīti ar pūdercukuru un greznoti ar svaigām ogām vai augļiem.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.