Šoreiz piedāvājam jums ļauties gardām kulinārijas baudām, izmēģinot biezpiena cepumus “Gliemežvāki”. To pagatavošana jums aizņems apmēram pusotru stundu, toties rezultāts būs pavadītā laika vērts.
Šoreiz piedāvājam jums ļauties gardām kulinārijas baudām, izmēģinot biezpiena cepumus “Gliemežvāki”. To pagatavošana jums aizņems apmēram pusotru stundu, toties rezultāts būs pavadītā laika vērts.
Cepumu pagatavošanai nepieciešams: 200 grami margarīna, 200 grami biezpiena, četras ēdamkarotes skāba krējuma, divas olas, pustējkarote cepamā pulvera, 700 gramu miltu (varbūt arī nedaudz vairāk, jo jāizveido mīkla, kura nelīp pie rokām un kuru var izrullēt), 200 grami cukura.
1. Bļodā izkausē margarīnu.
2. Izkausētajā margarīnā ieliek biezpienu.
3. Izmaisa tā, lai nepaliek lieli biezpiena gabali.
4. Masai pieliek četras ēdamkarotes skāba krējuma. Izmaisa.
5. Pievieno divas olas.
6. Pieber pustējkaroti cepamā pulvera.
7. Rūpīgi izmaisa.
8. Pieber 700 gramus miltu.
9. Mīklu izmīca, līdz tā nelīp pie rokām.
10. Izsmērē ar margarīnu pannu, uz kuras ceps cepumus.
11. Uz šķīvja uzber cukuru.
12. Mīklu izrullē.
13. No mīklas izspiež nelielus aplīšus.
14. Vienu izspiestā mīklas aplīša pusi apvārta cukurā. Cukuram var pievienot nedaudz kanēļa vai kā pildījumu ielikt, piemēram, banāna gabaliņu.
15. Pārloka aplīti uz pusēm un ar pirkstiem cieši aizspiež malas.
16.Kārto uz pannas un cep 200 grādu temperatūrā, līdz cepumi kļūst gaiši brūni.