Ceturtdiena, 18. decembris
Kristaps, Kristofers, Krists, Klinta, Kristers
weather-icon
+2° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Banānu suflē citronu groziņos

Deserta pagatavošanai nepieciešams: banāns, trīs citroni, divas olas un četras ēdamkarotes cukura.

Deserta pagatavošanai nepieciešams: banāns, trīs citroni, divas olas un četras ēdamkarotes cukura.
1. Citronus nomazgā un pārgriež gareniski.
2. Katrai pārgrieztajai pusei ar karoti izgrebj vai sulas spiedē izdobj vidus mīkstumu.
3. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus putošanai domātajā traukā ievieto ledusskapī. Dzeltenumiem pievieno cukuru.
4. Banānu nomizo, sagriež ripiņās un samīca kopā ar olu dzeltenumiem un cukuru. Pievieno nedaudz citronu sulas un vēlreiz labi izmaisa.
5. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā iepriekš sagatavotajā masā.
6. Tukšajām citronu pusītēm, lai tās uz pannas neapgāztos, nedaudz nolīdzina apakšas un pilda ar suflē masu.
7. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 līdz 20 minūtes.
8. Suflē ir gatavs, kad citrona groziņu cepurītes apcepušās zeltaini brūnas.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.