• 1 lavaša plāksne,
• 100 – 150 gramu siera,
• 100 gramu skābā krējuma,
• 3 svaiga bazilika lapiņas vai kaltētais baziliks,
• sāls
Kad gribas panašķēties ar kaut ko graužamu, lieliski noderēs pašu cepti “čipsi”, pie tam – bez pārmērīga sāls daudzuma.
Skābo krējumu samaisīju ar kaltēto baziliku un nedaudz sāls, jo siers, ko sarīvēju uz smalkās rīves, nebija sevišķi sāļš.
Lavašu sagriezu kvadrātiņos, tos pārsmērēju ar skābā krējuma maisījumu, pārkaisīju ar rīvētu sieru un izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 8 – 10 minūtes. “Čipsi” izdevās kraukšķīgi un gardi.