Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+2° C, vējš 3.04 m/s, D-DA vēja virziens

Salāti ar apceptiem rabarberiem

Sastāvdaļas:
● lapu salāti
● 200 gramu rabarberu
● 2 ēdamkarotes cukura
● 150 gramu fetas
● valriekstu kodoli
● sauja rozīņu
● 1 ēdamkarote balzametiķa
● 1 ēdamkarote olīveļļas
● malti melnie pipari
● sāls

Kad vēlamies baudīt gan kaut ko sāļu, gan skābu, gan saldu, šo mazliet neparasto salātu recepte būs tieši laikā. Arī rabarberu sezona nu jau klāt, tādēļ vēl steidzu izmantot ūdenī noglabātos pērnā gada skābos kātus. Rabarberi jāsagriež 1-1,5 centimetrus garos gabaliņos. Tos apkaisīju ar cukuru un atstāju minūtes desmit mierā. Pēc tam uzkarsēju pannu un pacepu skābos gabaliņus kādas trīs minūtes, tad atdzesēju. Valriekstu kodolus savukārt apcepu sausā pannā. Jāraugās tikai, lai neapdeg. Tad tos sasmalcināju. Rozīnes aplēju ar karstu, novārītu ūdeni, pēc tam apsusināju. Mērcei eļļu, balzametiķi, sāli un piparus viegli sakūlu. Traukā vispirms izliku saplucinātas salātu lapas, virs tām – rabarberu gabaliņus, fetu, riekstus un rozīnes. Visu pārlaistīju ar mērcīti. Un gardie salāti gatavi!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.