• 150 gramu miltu,
• 150 mililitru kefīra,
• 1 ola,
• 1 nektarīns,
• 1 ēdamkarote cukura,
• vaniļas cukurs,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• augu eļļa.
Nektarīnu nomazgāju un apsusināju papīra dvielī. Pēc tam to pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņu. Ja augļa miziņa ir cieta, to varam novilkt. Mīkstumu sagriezu sīkos kubiņos.
Bļodā iesitu olu, pievienoju cukuru un vaniļas cukuru un saputoju viendabīgā masā. Tad tai pielēju kefīru un piekaisīju cepamo pulveri. Visu samaisīju. Ikreiz apmaisot, pa daļām pievienoju izsijātus miltus. To var vajadzēt arī mazliet vairāk vai mazāk atkarībā no tā, cik šķidrs ir kefīrs, bet mīklai jābūt bieza skābā krējuma konsistencē. Visbeidzot mīklā iemaisīju nektarīna gabaliņus.
Pannā uzkarsēju augu eļļu un ar karoti liku tajā mīklu tā, lai veidojas pankūkas. Cepu tās no abām pusēm līdz gatavībai – zeltaini brūnas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne