• 230 gramu sviesta,
• 60 gramu pūdercukura,
• 230 gramu miltu,
• 80 gramu kokosriekstu skaidiņu,
• 2 tējkarotes kaltētu lavandas
• ziediņu,
• naža gals sāls,
• pūdercukurs.
Īpaši šim “pasākumam” lielveikalā iegādājos ziedošu lavandas augu podiņā. Ziedkopas nogriezu, izkaltēju, pēc tam ziediņus atbrīvoju no kātiņu paliekām un nu jau varēju izmantot, lai izceptu aromātiskus cepumus pēc šīs receptes. Bīstami gardi, jo tomēr kalorijām bagāti arī!
Mīkstu sviestu ar mikseri saputoju kopā ar pūdercukuru līdz gaisīgumam. Pievienoju miltus un sāli, atkal lēni putoju, līdz masa vienmērīga. Piekaisīju kokosriekstu skaidiņas, kaltētos lavandas ziediņus un ar lāpstiņu visu samaisīju. No mīklas veidoju bumbiņas apmēram valrieksta lielumā, tās izliku uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un viegli piespiedu. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc minūtēm 20 cepumiņi bija gatavi. Tos, pēc vēlēšanās, siltus vēl varam apviļāt pūdercukurā.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne