Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Aromātiskais aveņu putojums

• 250 gramu aveņu,
• 5 tējkarotes želatīna,
• 200 mililitru saldā krējuma,
• ½ glāzes pūdercukura,
• 1 ēdamkarote citrona sulas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gards un vienkārši pagatavojams vasarīgs saldēdiens, kas lieliski baudāms gan tāpat, ar karotīti, gan arī, piemēram, kopā ar mīkstajām vafelēm vai kādiem cepumiem.
250 gramu aveņu (nekaitēs, ja to būs vēl vairāk, tad iegūsim vēl piesātinātāku garšu) noskaloju caurdurī zem tekoša ūdens. Lai atbrīvotos no sīkajām sēkliņām, ogas vēl vajadzētu izberzt caur sietiņu, bet, piemērotu palīgrīku šim nolūkam “pa rokai” neatradusi, avenes tikai labi sarīvēju ar kartupeļu stampiņu un piemaisīju tām citrona sulu. Želatīnu – piecas tējkarotes bez kaudzītes – aplēju ar apmēram 100 mililitriem auksta novārīta ūdens un uzbriedināju, pēc tam izkausēju.
Saputoju saldo krējumu, pa daļām piekaisot pūdercukuru. Ja ogu būs vairāk vai vēlēsities gardumu vēl saldāku, to varat pielikt nedaudz vairāk. Pievienoju arī izšķīdināto želatīnu un sarīvētās avenes. Visu uzmanīgi samaisīju un salēju stikla traukā ar vāku. Te varam izvēlēties arī piemērotus saldā ēdiena porciju trauciņus. Aveņu putojumu ievietoju ledusskapī, lai sastingst. Pēc tam no tā veidoju bumbiņas.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.